(VIDEO) Grote brand en explosie aan Patrijsdonk in Veghel

0

VEGHEL – Aan de Patrijsdonk in Veghel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een felle uitslaande brand gewoed. Rond 3.50 uur kwam bij de brandweer de melding binnen van een buitenbrand. Al snel bleek dat er meerdere carports, schuurtjes en garageboxen in brand stonden.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Bewoners op straat
De vlammen grepen erg snel om zich heen en bij de brand kwam veel rook vrij. Bewoners van de bijbehorende woningen moesten die dan ook in het holst van de nacht verlaten. De brandweer schaalde op naar code grote brand en zette veel mensen en materieel in om die te blussen.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Explosie
De veiligheidsregio meldde tegenover het Brabants Dagblad dat de brand zou zijn overgeslagen naar een van de woningen. Ook zou een explosie zijn gehoord van waarschijnlijk een gasfles. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie onderzoekt de zaak.

 

Foto’s: Gabor Heeres / SQ Vision