Voorbijganger redt man uit water na val met scootmobiel in Made

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

MADE – Een voorbijganger redde vrijdagmiddag een oudere man uit het water aan de Tuinbouwweg in Made. Het slachtoffer, 94 jaar, was met drie andere oudere scootmobiel bestuurders op doortocht met de scootmobiel. Op de Tuinbouwweg ging het echter mis, wat er precies mis ging is nog onduidelijk maar feit is dat de oudere man met zijn scootmobiel van de helling afreed en in het water beneden aan de dijk terecht kwam. Het lukte de man wel om zelf de overkant te bereiken maar vanwege moeheid kon de man niet meer terug.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Heldendaad
Voorbijgangers die het zagen gebeuren keken er naar maar deden niets, wel de voorbij rijdende Ricardo Dingenouts. Ricardo woont op het woonwagenkamp naast de plek van het ongeval en kwam toevallig met zijn bedrijfsbus langsrijden. Hij aarzelde geen moment en deed zijn schoenen uit om vervolgens het water in te springen en de man weer terug op het droge te brengen. Geen heldendaad volgens Ricardo maar een verplichting naar de medemens.

Hulpdiensten
Ondertussen waren de hulpdiensten gebeld. Brandweer, politie en ambulance kwamen ter plaatse. De oudere man was gelukkig niet gewond geraakt maar had wel wat water binnengekregen. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse nagekeken om het slachtoffer daarna naar huis te brengen voor een verfrissende douche. De andere drie scootmobiel bestuurders hebben hun weg richting Oosterhout vervolgd.

Een bedankje van de agenten voor Ricardo Dingenouts. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Bedankje
En Ricardo, die gaat weer door met zijn dagelijkse bezigheden. Nog even een bedankje van de man zelf, de andere drie oudere mannen en de politie en een fotootje voor de krant.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia