Brandweer oefent in de wijk in Oosterhout

0
De eerste oefenavond trok veel bekijks. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – Terwijl het overgrote merendeel van de mensen geniet van een welverdiende vakantie oefent de brandweer van Oosterhout door. Dit jaar op een wel heel bijzondere manier. De brandweer nodigt geïnteresseerde namelijk van harte uit om naar deze oefeningen toe te komen.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Arkendonk
Op 19 juli vond je de brandweer op de hoek Kloosterstraat/Keiweg. Vervolgens zijn zij op 2 augustus aanwezig op de Loevesteinlaan en op 16 augustus op het binnenplein van winkelcentrum Arkendonk. Tijdstip waarop de oefeningen aanvangen is voor alle avonden 20.00 uur.

Gesimuleerde brand
Op deze avonden kan men kennis maken met het werk van de brandweer. Middels een gesimuleerde brand in een gebouw zal gedemonstreerd worden hoe die wordt aangepakt. De brandweervoertuigen en het materieel zijn te bezichtigen en speciaal voor de kinderen heeft de brandweer nog een leuke activiteit in petto. Geïnteresseerde zijn dan ook van harte uitgenodigd om te komen kijken.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia