(VIDEO) Natuurbrand Vrachelseheide Oosterhout onder controle

0

OOSTERHOUT – Een natuurbrand die woensdag aan het eind van de middag is ontstaan aan de Vrachelseheide in Oosterhout is onder controle. Volgens de brandweer duurt het nablussen nog enige uren.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Extreme droogte
Een stuk natuur van ruim 40 bij 40 meter vatte door nog onbekende oorzaak vlam. Het is de zoveelste natuurbrand in Brabant door de extreme droogte. Waardoor deze brand is ontstaan is niet bekend. De brandweer waarschuwt om geen open vuur te maken en te roken in de natuurgebieden.

Groot materieel
De brandweer rukte met groot materieel uit, de standaard procedure bij deze extreme droogte. Zo waren er drie tankautospuiten een schuimblusvoertuig en een watertankvoertuig ter plaatse. De brandweer meldde tegen 19:30 dat het brand meester was.

 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia