Vrouw (52) aangehouden na ernstig ongeval Bladel waarbij fietser zwaargewond raakte

0
Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

BLADEL – Op de Hallenstraat in Bladel is in de nacht van zondag op maandag een zwaargewonde fietser aangetroffen. Een medewerkster van een beveiligingsbedrijf vond het slachtoffer rond 1.15 uur en belde de hulpdiensten. De 39-jarige man uit Hapert was toen buiten bewustzijn.

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

Traumahelikopter
De politie, twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De arts van de traumahelikopter moest ter plekke op straat een noodoperatie uitvoeren bij het slachtoffer. De zwaargewonde man is met een ambulance overgebracht naar het gespecialiseerde Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. De arts van de traumahelikopter is daarbij meegereden in de ziekenauto om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

Achtervolging in België
Volgens de politie lijkt het er op dat het slachtoffer is aangereden. Op enig moment kwam ook een Belgische politieauto met spoed aangereden. Volgens de politie hadden hun Belgische collega’s op ongeveer hetzelfde moment als de melding in Bladel een achtervolging met een voertuig. Dat zijn ze echter kwijtgeraakt. Het zou mogelijk kunnen gaan om een voertuig dat betrokken was bij het ongeval in Bladel en daarna is doorgereden.

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision

Onderzoek
De weg werd aan twee kanten afgesloten en verkeersspecialisten hebben op twee verschillende plekken onderzoek gedaan. Ook de sleuteldrager van een bedrijfspand in de buurt is ter plaatse gekomen omdat beveiligingscamera’s bij zijn bedrijf mogelijk opnames hadden gemaakt van het ongeval. Dat bleek inderdaad zo te zijn en deze bewakingsbeelden bleken van grote waarde voor de politie.

Aangehouden
Mede op basis daarvan werd een 52-jarige vrouw uit Oudheusden nog dezelfde nacht rond 4.45 uur door de politie aangehouden omdat ze ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij het ongeval. Omdat er geen verdere redenen waren om haar nog langer vast te houden, werd de vrouw maandagochtend in vrijheid gesteld. Het is later aan de officier van justitie om te beoordelen of de vrouw wordt vervolgd.

Foto: Berry van Gaal / SQ Vision