(WEERALARM) Temperaturen verwacht van 40 graden of meer in Brabant?

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BRABANT – Als we de weersvoorspellingen mogen geloven staat ons nog een warme, zeg maar gerust hete, zomer te wachten. Volgens de voorspellingen van Weerplaza worden temperaturen boven de 40 graden verwacht; ,,Die geeft 40 tot 42 graden aan voor 28 en 29 juli, dat hebben we nog nooit gezien”, zegt Ben Lankamp van Weerplaza.

De weersvoorspelling van weerplaza.

Nuance
Enige nuance moet wel worden aangebracht. ,,Slechts één van de vijftig berekeningen voor volgende week geeft deze hitte aan, dus de kans is 2 procent. Maar waarom wij er toch van schrokken: we hebben zo’n voorspelling nog nóóit gezien en sommigen werken hier al meer dan 25 jaar.”

Tropisch
Ook al halen we de 40 graden niet, warm wordt het wel. ,,Het wordt tropisch. De kans dat het vanaf volgende week woensdag een dag of vier, vijf meer dan 30 graden wordt, is meer dan 50 procent”, zegt Lankamp. ,,Dus dan hebben we een hittegolf en meteen een hele stevige.”