23 overlastgevende bomen gekapt aan Lijsterbeslaan in Valkenswaard

0
Foto: SQ Vision Mediaprodukties

VALKENSWAARD – Al jaren zijn ze een doorn in het oog van omwonenden van de Lijsterbeslaan in Valkenswaard. 23 grote berkenbomen worden vandaag eindelijk gekapt. Tot opluchting van de buurt.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties

Overlast
“We hebben er al jaren last van. Twee jaar geleden hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zijn ze een petitie begonnen om die bomen weg te krijgen. Het is gewoon grote troep wat er vanaf komt, van die kleine rot snippertjes die je overal tegen komt”, stelt Joop van Velthoven.

Opluchting
“In de keuken, de badkamer, op de tafel in de kamer, in de auto, ik durf zomers bijna niet mijn aanjager van de auto aan te zetten want dan zit heel je auto vol met die troep. Wij zijn er echt heel blij mee dat ze weg zijn”. Er komt een andere soort boompje voor terug. Dat zal wel even wennen zijn”, zegt Van Velthoven, “maar wij zijn dolgelukkig.”