Laatste stukje Hero Breda gesloopt

0
Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

BREDA – Deze week is begonnen met de sloop van het laatste stukje Hero in Breda. De personeelsingang en kantine, toiletten en douches stonden te verpieteren op het terrein. Stolwerk is deze week gestart met de sloop ervan. Dinsdagochtend was er al een groot gedeelte verdwenen.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

Gesschiedenis
Op 22 juli 1914 verbond Hero zijn naam aan een kleine fabriek in Breda, die tot dan toe confiture en vruchtenpulp maakte. Men produceerde sindsdien onder de naam Hero verschillende conserven. De naam ging voluit de ‘N.V. Hero Conserven Breda’ luiden.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia

Frisdrank
In 1933 introduceerde Hero een eigen merk frisdrank, die tegen de gazeuses zonder merk ging concurreren: Hero Perl appellimonade, later gevolgd door sinas, frambozen, grapefruit en cassis, in 1938.

Foto: Perry Roovers / MaRicMedia