(VIDEO) Politie onderzoekt brand in tapijtwinkel Babacin in Oss

0

OSS – Bij Babacin Tapijt in Oss heeft vrijdagavond laat brand gewoed. Die werd ontdekt doordat het brand- en inbraakalarm waren geactiveerd en rond 23.25 uur bij de brandweer gemeld. Toen de eerste brandweerlieden even later bij de winkel aan de Gasstraat-Oost arriveerden bleek er brand te woeden in het keuken- en kantoorgedeelte van het pand. Een raam van die ruimte was toen al kapot.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

De brandweer heeft zich snel toegang tot het pand verschaft en is begonnen met blussen. De brand was snel onder controle maar de hele winkel had zich toen al met rook gevuld. Omdat het om een tapijtwinkel gaat ligt het voor de hand dat vooral de rookschade groot zal zijn. Stichting Salvage is door de brandweer in kennis gestel om de eerste noodzakelijke maatregelen te nemen zoals het dichttimmeren van het pand.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

De brand is inpandig gebleven en is ook niet overgeslagen naar naastgelegen gebleven. De brandweer heeft een van die bedrijven nog wel gecontroleerd om na te gaan of daar rook hing en is begonnen met het ventileren van de tapijtwinkel. Omdat een raam al kapot was toen de brandweer arriveerde gaat de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision