Sloop van ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport is begonnen

0
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

EINDHOVEN – De sloop van de deels ingestorte parkeergarage bij de terminal van Eindhoven Airport is dinsdagmiddag begonnen. Met een kraan wordt de parkeergarage beetje bij beetje het gebouw los geknipt en zo uiteindelijk helemaal gesloopt.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Onderzoeksraad
De Onderzoeksraad voor veiligheid kijkt mee met de sloop omdat haar onderzoek nog niet is afgerond. Delen van de afgebroken constructie moeten beschikbaar blijven voor onderzoek. De sloop en het vrijmaken van het terrein zullen naar verwachting enkele maanden in beslag nemen.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Constructiefout
Op 27 mei stortte een deel van de parkeergarage in. Gelukkig bleek al snel dat er op dat moment niemand aanwezig is en vielen er dus geen gewonden. Dat had bij instorting op een ander moment tijdens de bouw veel grotere gevolgen kunnen hebben. Uit een onderzoek dat eerder werd gepubliceerd bleek een constructiefout in de vloeren de oorzaak van de instorting. Sloop en herbouw bleek noodzakelijk.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision