(VIDEO) Grote brand in meerdere bedrijven op industrieterrein Danenhoef in Oss

0

OSS – Op industrieterrein Danenhoef in Oss heeft maandagochtend vroeg een grote brand gewoed. Het vuur werd kort na zes uur opgemerkt en bij de brandweer gemeld. Toen de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen bleek een bedrijfsloods in lichterlaaie staan.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Grip1
Daarop werd snel opgeschaald naar code grote brand en even later werd ook Grip 1 afgekondigd. De brandweer zette veel mensen en materieel in om de vlammen te bedwingen. Het vuur begon waarschijnlijk bij een bedrijf aan het Hunnenpad en sloeg daarna in elk geval over naar een stukadoorsbedrijf aan de Saksenweg. Ook een derde bedrijf aan het Hunnenpad zou mogelijk vlam hebben gevat.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Rookontwikkeling
Bij de brand kwam erg veel rook vrij die in oostelijke richting recht de Berghemse wijk Piekenhoef trok. De hulpdiensten besloten op een gegeven moment de bewoners van die wijk te vragen om ramen en deuren gesloten te houden. Ook werd een NL-Alert verstuurd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De schade is enorm.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision