Zes vaten afgewerkte olie gedumpt aan het Poseidonpad in Tilburg

0
Foto: Jules Vorselaars - JV Media

TILBURG – Aan het Poseidonpad werden vrijdagmorgen net even voor twaalf uur een zestal vaten aangetroffen door een voorbijganger. De man schakelde de hulpdiensten in waarna er twee politie-eenheden en de brandweer ter plaatse kwamen. De brandweer stelde de kannen veilig en constateerden dat ze nauwelijks gelekt hadden. Om de samenstelling van de inhoud van de vaten te testen werd even later nog een specialist van de politie ter plaatse gevraagd. Deze wist de inhoud snel te bemonsteren en ontdekte dat het niet om drugsafval ging, zoals werd vermoed, maar slechts om een variant van afgewerkte olie.

De vaten bleken afgewerkte olie te bevatten. Foto: Jules Vorselaars – JV Media

Camerabeelden
De gemeente zal de zes vaten a 25 liter later op de dag opruimen. Het is onduidelijk waarom de dumper de vaten niet heeft aangeboden bij de millieustraat. Camerabeelden van bedrijven in de omgeving zullen worden veiliggesteld om te kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de dumping en geprobeerd zal worden om de kosten op de dader te verhalen.

 

Foto’s: Jules Vorselaars – JV Media

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1524″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]