RKC Waalwijk verliest in eigen huis van FC Eindhoven

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

WAALWIJK – Twee clubs die onderaan bungelen in de Jupiler League stonden vrijdagavond in Waalwijk tegenover elkaar.  RKC Waalwijk speelde thuis tegen FC Eindhoven. In een gelijkopgaande wedstrijd tegen FC Eindhoven velde Alessio Carlone de geelblauwen in de 92e minuut. Het duel eindigde daardoor in een 0-1 nederlaag voor RKC.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Matig begin
Beide teams wisten nog geen wedstrijd te winnen. In de openingsfase van de wedstrijd waren het beide clubs die mat van start gingen. Een matig begin met een paar kansjes. Roland Bergkamp kopte voorlangs uit een voorzet van Quasten, keeper Etienne Vaessen moest zich tot het uiterste strekken bij een vrije trap van Fries Deschilder. 

Keeper Ruud Swinkels stopt de strafschop. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Strafschop gemist
In de 36ste minuut kregen de Waalwijkers een uitgelezen kans om op voorsprong te komen  toen Jan Lammers  in het strafschopgebied onderuit werd getrokken. Quasten mocht vervolgens vanaf elf meter aanleggen, maar de linksback schoot zwak in en zag keeper Ruud Swinkels zijn inzet stoppen.

Volle winst voor FC Eindhoven
De tweede helft begon net zo matig als de eerste helft al was het dit keer FC Eindhoven dat het initiatief naar zich toe trok. Echter werd er niet gescoord en leek de wedstrijk op een gelijk stand uit de draaien maar net voor tijd was het FC Eindhoven dat de volle winst naar zicht toe trok. Nadat RKC de bal niet weg kreeg, schoot invaller Alessio Carlone de 0-1 binnen.

Blijdschap bij FC Eindhoven en de meegereisde fans na de winst. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia