Veel overlast en schade door eerste herfststorm

0
In Bergen op Zoom kwam een boom op een sloopwoning terecht - Foto: Anthony DeCock / De Kort Media

EINDHOVEN – De eerste herfststorm van dit jaar heeft op veel plekken in Brabant voor overlast en schade gezorgd. Zo moest Rijkswaterstaat de bruggen gesloten halen omdat de vrees bestond dat die bij opening door de harde wind konden worden ontwricht waarna ze dan mogelijk niet meer dicht zouden kunnen.

In Someren waaide een boom om tegen een tankwagen – Foto: SQ Vision

Schade
Ook vielen op diverse plaatsen bomen om. Vaak was daarbij niet heel veel schade maar hier en daar kwamen ook bomen op auto’s terecht. Enkele automobilisten en een vrachtwagenchauffeur konden omvallende bommen echter niet meer ontwijken en kregen zo de schrik van hun leven.

Een automobilist in Oosteind ontsnapte aan de dood toen zijn auto door een omgewaaide boom werd vernield – Foto: Marcel van Dorst / MaRicMedia

Boom op woning
Zo kreeg in Someren de chauffeur van een tankwagen een boom tegen zijn cabine en ontsnapte in Oosteind een automobilist aan de dood toen zijn auto door een boom volledig werd vernield. In onder meer Bergen op Zoom kwam een boom tegen de gevel van een huis terecht. Omdat het daar om een sloopwoning ging was de schade niet groot.

Schepen wachten voor de gesloten brug bij Beek en Donk – Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision