Europe zet het klokgebouw Eindhoven op zijn kop met spetterend optreden

0
Leadzanger van Europe wordt door fotografen gefotografeerd. Foto: Rico Vogels

EINDHOVEN – Europe was vrijdag 8 september de slotact tijdens de eerste editie van CityRock Eindhoven in het Klokgebouw op Strijp S. Het evenement, gericht op onder meer alternatieve en classic rock beleefde al drie edities in Leeuwarden en streek nu voor het eerst in Eindhoven neer. CityRock is zaterdagavond ook weer in de Friese hoofdstad. In het Klokgebouw trapte de Nederlandse rockband Navarone af om 17.00 uur. Daarna volgde Fischer-Z, Living Colour en UFO, waarna Europe om 22.30 uur de zaal in vuur en vlam zette.

Foto: Rico Vogels

Navarone (NL)
De Nederlandse rockband Navarone brengt in 2012 het debuutalbum ‘A Darker Shade of White’ uit. Met deze plaat kreeg de band veel lof in eigen land en daarbuiten, voornamelijk vanwege de innovatie manier waarop Navarone jaren ‘70 rock interpreteerde. Afgelopen maand bracht het vijftal alweer het derde album uit, Oscillation en het kwam direct binnen op de 10e plaats in de Nederlandse album top 100. Op het podium staat de band bekend om zijn energieke shows. Maar in de praktijk viel het wel mee. Leuke opener met een geweldige vocalist met een groot bereik. Af en toe uit de Led Zeppelin pot gesnoept maar niets mis mee mits goed gedaan en dat deden ze.

Foto: Rico Vogels

Fischer-Z (UK)
De legendarische Britse art-pop/new wave band Fischer-Z .De band rondom frontman John Watts ontstaat in de jaren ‘70 en sindsdien bracht Watts 19 albums uit en gaf wereldwijd 3000 concerten. Fischer-Z viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan dus tijdens Cityrock kun je meezingers verwachten zoals ‘The Worker’, ‘Marliese’ en ‘So Long’. Daarnaast bracht de Brit onlangs nog het nieuwe album ‘Building Bridges’ uit. Gezien het concert een beetje een buitenbeentje vanwege de ruime invloeden van ska maar het bracht voldoende mensen op de been.

Living Colour (USA
De Amerikaanse rockband Living Colour valt eind jaren ‘80 op vanwege zijn unieke mix van metal, rock, soul en funk en met debuutalbum ‘Vivid’ (deels geproduceerd door niemand minder dan Mick Jagger) behaalt de band wereldwijd succes. In 1995 stopt de band, maar gelukkig komen ze vijf later weer bij elkaar . Anno 2016/2017 brengt Living Colour een mixtape uit met een cover van Notorious B.I.G.’s ‘Who Shot Ya?’ en volgt later dit jaar het nieuwe studioalbum ‘Shade’. Living Colour had wat opstartproblemen met het geluid maar bracht een energieke mix van oud en nieuw materiaal.

Foto: Rico Volgels

UFO (UK)
Het succesverhaal van de Britse rockband UFO begint in 1969 in Londen, wanneer zanger Phil Mogg, drummer Andy Parker, gitarist Mick Bolton en bassist Pete Way de band oprichten. Door de jaren heen ontwikkelt de band een geheel eigen stijl en weet het mensen te raken met klassieke rocknummers zoals ‘Doctor Doctor’, ‘Shoot, Shoot’, en ‘Rock Bottom’. In 2015 bracht UFO het meest recente en alweer 22ste studio-album ‘A Conspiracy Of Stars’ waarop de band het klassieke UFO-combineert met de inbreng van bassist Rob De Luca. Laatstgenoemde speelt sinds 2012 in de band en schreef ook nummers voor de laatste plaat.

EUROPE
De Zweedse band Europe staat synoniem voor classic rock. Wie kent meezingnummers als ‘The Final Countdown’, ‘Carrie’, ‘Supersticious’ en ‘Rock the Night’ niet? Toch hoef je bij de in 1981 opgerichte band niet alleen nostalgisch te denken. In 2015 verscheen het meest recente album, ‘War of Kings’, waarmee de band bewees nog altijd relevant te zijn in de hardrockwereld. Europe was de welverdiende headliner van het festival in Eindhoven. Ze laten zien dat zij eigenlijk nog niets ingeboet hebben qua energie en speelplezier door de jaren heen! Meneer Tempest is een uitverkoren frontman die je blijft boeien van begin tot aan het einde!! Hij heeft zelfs het F*** woord dat door zijn enthousiasme bijna uit zijn mond rolde netjes halverwege afgebroken vanwege enkele jonge kinderen vooraan in het publiek. 😉

 

Fotograaf Rico Vogels trok voor Brabant Actueel naar Eindhoven en maakte onderstaande fotoreportage:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1505″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”45″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]