Buurtschap Schijf wint Zunderts bloemencorso 2017

0
De winnaars van het bloemencorso in Zundert 2017, buurtschap Schijf met "Op handen gedragen". Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

ZUNDERT – Het buurtschap Schijf heeft zondag het bloemencorso in Zundert gewonnen. Met hun wagen “Op handen gedragen” wonnen zij voor de eerste keer in de historie het bloemencorso. Wel eindigde het buurtschap al twee keer als derde. Nu was het dan eindelijk raak en wisten zij de felbegeerde trofee in handen te krijgen en bleven zij de andere 19 buurtschappen voor. 

Buurtschap Schijf met hun thema “Op handen gedragen” wat goed was voor de eerste prijs. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Tweede prijs
De tweede prijs ging naar buurtschap Help Elkander met hun thema “aangeslagen”. Zowel de eerste als de tweede prijs hadden een groep waar menig bezoeker een “kippenvel” momentje bij beleefde. Het waren twee indrukwekkende groepen die terecht als eerste en tweede eindigde. 

De tweede prijs ging naar buurtschap Help Elkander met “Aangeslagen”. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Derde prijs
Derde werd het buurtschap Wernhout met hun thema “Bedreigd”. 

Derde prijs buurtschap Wernhout met “Bedreigd”. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Strenge beveiliging
Het bloemencorso werd zondag door ruim 75.000 bezoekers bezocht. Vanwege de recente aanslagen werd het evenement strenger dan voorheen beveiligd. Zo werden er zogenaamde roadblocks neergezet en werden er zware vrachtwagens bij de doorgangen geplaatst zodat kwaadwillenden niet bij het evenement konden komen. 

Roadblocks op de toegangswegen naar het corso toe. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Fotoreportage
Brabant Actueel was er bij en maakte een uitgebreide fotoreportage die je op onze Facebookpagina terug kunt vinden.