Grootste reconstructie ooit op Bredaseweg in Tilburg waarbij Rijens echtpaar overleed

0
Bij het ongeval op 27 october kwam een echtpaar uit Rijen om het leven. Foto: Jack Brekelmans - Persburo-BMS

TILBURG – Het is de grootste reconstructie ooit gehouden in Nederland aldus de politiewoordvoerder. Zo’n dertig rechercheurs zijn zondagavond aanwezig aan de Bredaseweg in Tilburg.

Bestuurder reed door
Het echtpaar uit Rijen, Bert en Henriëtte van der Veeken werden 27 oktober geschept door een auto, waarna de bestuurder doorreed. De auto reed vanuit de Schouwburgring de Bredaseweg op toen hij het tweetal schepte en de bestuurder het echtpaar achterliet zonder er zich om hen te bekommeren.

De klap moet enorm zijn geweest. Foto: Jack Brekelmans – Persburo-BMS

Klopjacht
Na een klopjacht heeft de politie diezelfde donderdagnacht twee verdachten opgepakt. Oplettende getuigen hadden het kenteken onthouden. De auto werd niet ver van dekplaats van het ongeval zwaar gehavend aangetroffen. 

De auto werd elders zwaar gehavend aangetroffen. Foto: Jack Brekelmans – Persburo-BMS

Zo realistisch mogelijk
Politie, gemeente en rechercheurs van het Nederlands Forensisch Instituut zijn zondag bij de reconstructies aanwezig. Om de reconstructie zo realistisch mogelijk te krijgen word gereden met eenzelfde soort auto waarmee het echtpaar uit Rijen in oktober werd aangereden, een Volkswagen Polo.