Wilde achtervolging na inbraak in Den Bosch, twee aanhoudingen

0
Twee politie voertuigen raakte door de achtervolging beschadigd. Foto: Bernt van Dongen

DEN BOSCH – De politie heeft donderdagavond na een wilde achtervolging twee inbrekers aangehouden. Het tweetal was bezig met het plegen van een inbraak bij een bedrijfspand aan de Goudenheuvel in Den Bosch. 

Na een wilde achtervolging werden de twee verdachte aangehouden. Foto: Bernt van Dongen

Getuige
Een getuige die het zag gebeuren belde meteen de politie. Bij aankomst van de politie bij het bedrijfspand sloeg het tweetal op de vlucht. In hun Volkswagen Caddy probeerde zij de politie af schudden. Daarbij werden onder meer twee politie auto’s geraakt en een aantal containers. Ook een hekwerk aan de Sint Teunislaan werd aan gort gereden. De politie wist de auto aan het Ploossche Hof klem te rijden. De eerste verdachte kon snel worden aangehouden. De tweede verdachte is even later in de wijk aan gehouden.

De politie heeft het pand met een drugshond doorzocht. Foto: Bernt van Dongen

Drugshond
Omdat de politie niet wist waarom beide mannen in een te huur staand pand aan het inbreken waren werd onder meer een drugshond ingezet. Na een zoekactie van twee uur in het pand werd uiteindelijk niks aangetroffen.Of de twee verdachte iets buit hebben gemaakt is niet bekend. 

 

Foto’s: Bernt van Dongen

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”900″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]