Chauffeur omgekomen bij botsing vrachtwagens op A29 bij Heijningen

0
De ravage is enorm - Foto: Jeroen Stuve / MaRicMedia

HEIJNINGEN – Bij een ongeval op de A29 tussen Bergen op Zoom en Rotterdam is vrijdagmiddag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Kort voor 14.00 uur kwamen ter hoogte van knooppunt Sabina twee vrachtwagens met elkaar in botsing staan. Een van de trucks schaarde door nog onbekende oorzaak waarna de andere erop klapte.  Het slachtoffer kwam daarbij bekneld te zitten.

Traumahelikopter
De hulpdiensten rukten meteen met groot materieel uit. Behalve de politie en ambulancedienst werden ook de brandweer en een traumahelikopter opgeroepen. Ze konden echter niet meer voor het slachtoffer betekenen. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

A29 afgesloten
Rijkswaterstaat heeft schermen geplaatst om kijkersfiles tefen te gaan. De verkeersongevallen analysedienst (VOA) van de politie is begonnen met een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De snelweg is daarom voorlopig in de richting van Rotterdam afgesloten voor het verkeer. De VID verwacht dat de A29 pas rond 21.00 uur vanavond weer kan worden vrijgegeven voor het verkeer.