Medewerker winkel aangehouden voor verduistering modeltreinen

0
Stockfoto - MaRicMedia

BREDA – Een 45-jarige man uit Breda is op maandag 15 mei rond het middaguur aangehouden op verdenking van verduistering en heling van goederen uit de winkel waar hij werkte. De meegenomen goederen verkocht hij onder eigen beheer door. De eigenaar deed aangifte na ontdekking van een niet kloppende boekhouding en voorraad. Hij hield de medewerker al langer in de gaten omdat hij vaker modeltreinen en modelbouw mee naar huis nam om deze dan door te verkopen namens de winkel, maar hiervan bleek niets terug te vinden te zijn in de boekhouding.

Doorverkoop
De eigenaar is zelf op onderzoek uitgegaan en ontdekte dat de medewerker onder zijn naam de modeltreinen e.d. doorverkocht. In totaal zou het gaan om een groot bedrag aan euro’s. Hoeveel precies wordt onderzocht. De medewerker is aangehouden voor verhoor en verder onderzoek.