Bewoners Overaseweg in Breda fel tegen komst windmolens

0
Strijden tegen de komst van de windmolens. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – Bewoners van de Overaseweg zijn fel tegen de komst van mogelijk windmolens in het gebied de Trippelenberg in Breda. Tijdens het paasweekend kwamen bewoners van het gebied bij elkaar om de krachten te bundelen om de bouw tegen te gaan. Tientallen bewoners kwamen op de bijeenkomst af die door initiatiefnemer Almar Gouweloos was georganiseerd. 

Bewoners van de Overaseweg komen samen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Onbegrijpelijk
De omwonenden van de Trippelenberg noemen het onbegrijpelijk dat de Trippelenberg als mogelijke optie voor de bouw van maximaal drie windmolens naar voren is geschoven. Gouweloos: ,,Daar is de afgelopen jaren veel belastinggeld ge├»nvesteerd. 

Het gebied waar de windmolens zouden komen te staan met boven de A16. 

Facebookpagina
Naast handtekeningen wordt de actie nu uitgebreid met een facebookpagina ,,Zodat iedereen die hier tegen is, kan tekenen om zo dit bizarre voorstel zo snel mogelijk in de kiem te smoren”, zegt Gouweloos. 

Onduidelijk
De komst van de windmolens is nog onduidelijk. Er zijn 24 mogelijk locaties gepresenteerd en 12 daarvan zullen uitgebreid onderzocht gaan wordt. ,,Wij moeten er voor zorgen dat de Trippelenberg niet bij die 12 zit die verder onderzocht gaan worden” aldus Gouweloos.