Winterse buien en ruiten krabben in grote delen van Brabant

0
Op veel plaatsen zullen dinsdagochtend de autoruiten ijsvrij gemaakt moeten worden. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BRABANT – Komende nacht trekken vanuit het noordwesten enkele winterse buien over het land. Daarbij is kans op hagel, onweer en tijdens een pittigere bui ook windstoten. Op sommige plaatsen kan zelfs natte sneeuw vallen. In het binnenland kan de temperatuur tijdens heldere perioden tot rond of net onder het vriespunt dalen. Aan de grond vriest het op meerdere plaatsen. Aan de kust en op plaatsen met veel bewolking ligt de temperatuur een paar graden boven nul.

Natte sneeuw en vorst kunnen dinsdagochtend tot verkeersproblemen leiden. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Ruiten krabben
Dinsdagochtend is de kans groot dat je iets eerder op moet staan om de ruiten van de auto te krabben. Ook een enkele bui met eventueel natte sneeuw behoort tot de mogelijkheden. In de middag neemt de kans op buien vanuit het noorden af en wordt het wisselend bewolkt. Er staat een koude noordoostenwind en daarbij wordt het niet warmer dan 9 graden in het noorden en oosten tot 11 in het zuidwesten.

Vrieskou
In de avond en nacht naar woensdag wordt het koud. Op grote schaal daalt de temperatuur in het binnenland naar -1 of -2 graden, maar plaatselijk kan het -4 worden. Vooral aan de noordwestkust kan de temperatuur net boven het vriespunt blijven.

Bron: Weeronline.nl