Schade bij daglicht goed te zien, Etenstijd compleet vernield door grote brand

0
De ochtend na de brand is de ravage pas goed te zien. Foto: Toby de Kort - De Kort Media

TILBURG – Bij daglicht is pas goed te zien wat de enorme brand van woensdagavond heeft achtergelaten. Daar waar gisteren nog 175 gasten zaten te eten is nu een veranderd in een complete ruïne geworden. 

Van het gebouw is niet veel meer over. Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Frietpan
Woensdagavond brak er brand uit in de keuken van het kindergedeelte. Getuigen wisten te melden dat een frietpan vlam vatte waarna in zeer korte tijd het hele achterste gedeelte van het restaurant in lichterlaaie stond. De brandweer kon bevestigen dat de brand in het achtste gedeelte is ontstaan, maar of de frietpan de oorzaak van de brand is geweest kon de brandweer gisteravond nog niet bevestigen. 

De brandweer heeft het gebouw gecontroleerd uit laten branden. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Herbouwd
Jan Meurs begon in 2006 met de bouw van het mega-restaurant Etenstijd. Een goede formule waarin je voor een vooraf vaste prijs onbeperkt kunt eten en drinken. Al tien jaar zitten de weekenden steevast vol en ook doordeweeks liep het aardig. Zo ook woensdagavond. Jan Meurs zat er zelf niet meer in maar verhuurde het aan uitbater Michaël Chen. Die was na een lange nacht en teleurstelling niet bereikbaar om commentaar te geven. Op de vraag of Etenstijd herbouwd gaat worden kon Meurs niet een duidelijk antwoord geven, ,,Ik neem aan van wel, maar daar kan ik nog niets over zeggen.” aldus Meurs.

 

Foto’s: Toby de Kort – De Kort Media

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”568″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]