Zes meisjes aangehouden voor vernieling en bedreiging jeugdinstantie Oosterhout

0
Juzt aan de Bredaseweg in Oosterhout. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – Zes meisjes (13, 14, 14, 15, 15 en 17) zijn aangehouden voor vernieling en bedreiging. De zes hebben woensdagavond een ravage aangericht in de gesloten jeugdinstelling Lievenshove van Juzt aan de Bredaseweg in Oosterhout. De meisjes gingen zo tekeer dat medewerkers en beveiligers vreesden voor hun veiligheid. Ze vluchtten naar een ander deel van het gebouw. Daar wachtten ze op de politie. 

Politiehond
Agenten gingen het gebouw binnen met een politiehond en hielden de zes meisjes aan. 

Procedures goed gevolgd
“De medewerkers hebben alle procedures goed gevolgd. Daar zijn we heel erg blij mee. Alle betrokken partijen zijn goed geïnformeerd. We kijken in overleg met de politie wat er verder met de meisjes gebeurt. Daar kan ik weinig over zeggen. Bij dat overleg staat voor ons de veiligheid van cliënten en het personeel voorop”, aldus Margriet Dijckmans, woordvoerster van Juzt.

In verband met de privacy van de meisjes en het personeel, kan Juzt niet inhoudelijk ingaan op de vraag waarom de situatie in dit geval escaleerde.

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”282″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]