Code oranje voor Brabant, zeer zware windstoten verwacht

0
Het weerkaartje van WeerNL

BRABANT – Het KNMI heeft code geel voor Brabant verhoogt naar code oranje. De verwachtingen zijn dat onze provincie van een uur of drie te maken krijgt met zeer zware windstoten. De windstoten in combinatie met zware regenval zorgt voor verkeersoverlast.

Files
De dag begon nog rustig, al zorgde het slechte weer wel voor files. “Maar donderdagmiddag wordt dit nog veel erger”, voorspelt Monique Broekhuizen van de ANWB. “Ga je donderdagmiddag de weg op, houd dan rekening met heel veel vertraging.”

Niet met aanhanger of caravan de weg op
Je kan dus beter niet de deur uitgaan als dit niet hoeft. “Maar als je toch de weg op moet, doe dit dan niet met een aanhanger of caravan”, waarschuwt Bloem. “Dat is onverstandig.”

Treinverkeer
Vanwege het slechte weer rijden er de hele donderdag minder treinen tussen Breda en Dordrecht en minder intercity’s tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Op het traject Oss-Den Bosch rijden minder sprinters dan gebruikelijk. Treinreizigers wordt aangeraden de weerberichten goed in de gaten te houden en de reisplanner te raadplegen.