Mogelijke airbagdieven aangehouden in Bergen op Zoom

0
Stockfoto - MaRicMedia

BERGEN OP ZOOM – Twee mannen uit Rotterdam zijn in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden door de politie. Zij worden verdacht van het stelen of helen van airbags uit auto’s. De mannen worden vandaag door rechercheurs verhoord.

Verdacht persoon
Tijdens hun surveillance willen agenten een verdacht persoon staande houden om hem te controleren. Helaas gaat de man er vandoor en de agenten vinden hem ook niet meer terug, tot ongeveer 04.00 uur.

Geen plausibele verklaring
Dan zien politiemedewerkers een auto met een buitenlands kenteken staan op een parkeerterrein bij een flat aan de Heiningen in Bergen op Zoom. Op het moment dat de inzittenden de politieauto zien, doven zij hun verlichting. De agenten besluiten om de auto en de inzittenden te controleren. De twee mannen uit Rotterdam (25 en 27 jaar oud) hebben geen plausibele verklaring voor het feit dat zij zich op het parkeerterrein bevinden. Ze zien wel dat een van de mannen voldoet aan het signalement dat hun collega’s hebben doorgegeven toen de verdachte man er eerder die nacht vandoor ging. De agenten werpen een blik in de auto en zien inbrekerswerktuigen in de auto liggen. Ook treffen de agenten een tas aan waarin twee (mogelijk van diefstal afkomstige) airbags zitten.

Aangehouden
Collega’s van de agenten nemen poolshoogte in de buurt. Op korte afstand van de parkeerplaats wordt een personenauto aangetroffen waar de airbags zijn uitgehaald. De eigenaar van deze auto wordt in kennis gesteld van de diefstal en doet aangifte. Op verdenking van heling worden de twee mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Vandaag zullen ze verhoord worden over hun betrokkenheid bij de auto-inbraak en de herkomst van de airbags.

Bron: Politie.nl