(VIDEO) Huizen ontruimd na brand in hennepkwekerij in woning Bergen op Zoom

0

BERGEN OP ZOOM – In Bergen op Zoom is brand ontstaan in een woning aan de Jacob Jordaensstraat waar een hennepkwekerij is ontdekt. Volgens de politie is het desbetreffende huizenblok ontruimd en is de straat afgezet. 

Geen gewonden
Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand. Hoe groot de omvang van de ontdekte hennepkwekerij is is niet bekend. 

Aangehouden
De bewoner van het pand is aangehouden door de politie, omstanders wisten te melden dat het de tweede keer is dat er in deze woning een hennepkwekerij is aangetroffen. De kwekerij zou zich in een kruipruimte onder de woning bevinden. 

Extreem gevaarlijk
Hennepkwekerijen worden meestal onprofessioneel in elkaar gezet, om de planten snel te laten groeien word gebruik gemaakt van lampen. Deze lampen verbruiken veel stroom en in bijna alle gevallen wordt de stroom voor de stroommeter afgetapt om zo niet te hoeven te betalen voor de stroom. Vaak wordt het op een dermate manier aangelegd dat er gevaarlijke situaties ontstaan en dat er brandgevaar dreigt. Of dat ook in dit geval is geweest zal onderzoek moeten uitwijzen. 

 


 

Foto’s: Anthony DeCock en Christian Traets – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”132″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]