Centrale commandopost voor Kielegatse optocht

0
Stockfoto - MaRicMedia

BREDA – Een centrale commandopost bij Parc aan de Grote Markt in Breda, bemand door mensen van de Bredase Carnaval Viering. Het moet bijdragen aan een veiliger carnaval.

Centraal 06-nummer
Vanuit dat punt wordt direct gecommuniceerd met politie, brandweer, EHBO en deelnemers bij calamiteiten. Daarnaast introduceert de organisatie van de Kielegatse optocht een centraal 06-nummer. “Dit nummer is bereikbaar voor alle BCV-gerelateerde vragen”, zegt veiligheidscoördinator John Kuijlaars.

Scherp toezicht
De BCV houdt scherp toezicht tijdens de grote optocht, daar worden zo’n 140.000 toeschouwers bij verwacht. 

“Neem bijvoorbeeld de Boschstraat, ontzettend druk”, zegt Kuijlaars. “Café De Beyerd zet daarom zelf mensen in om samen met de BCV de drukte in de gaten te houden. Er is zelfs door de gemeente de vraag gesteld: moeten we de Boschstraat en Havermarkt nog wel in de optocht houden?”

Of de maatregelen indirect ook met de recente aanslagen te maken hebben is niet bekend.