Centrale commandopost voor Kielegatse optocht

0
Stockfoto - MaRicMedia

BREDA – Een centrale commandopost bij Parc aan de Grote Markt in Breda, bemand door mensen van de Bredase Carnaval Viering. Het moet bijdragen aan een veiliger carnaval.

Centraal 06-nummer
Vanuit dat punt wordt direct gecommuniceerd met politie, brandweer, EHBO en deelnemers bij calamiteiten. Daarnaast introduceert de organisatie van de Kielegatse optocht een centraal 06-nummer. “Dit nummer is bereikbaar voor alle BCV-gerelateerde vragen”, zegt veiligheidsco√∂rdinator John Kuijlaars.

Scherp toezicht
De BCV houdt scherp toezicht tijdens de grote optocht, daar worden zo’n 140.000 toeschouwers bij verwacht. 

“Neem bijvoorbeeld de Boschstraat, ontzettend druk”, zegt Kuijlaars. “Caf√© De Beyerd zet daarom zelf mensen in om samen met de BCV de drukte in de gaten te houden. Er is zelfs door de gemeente de vraag gesteld: moeten we de Boschstraat en Havermarkt nog wel in de optocht houden?”

Of de maatregelen indirect ook met de recente aanslagen te maken hebben is niet bekend.