Vaten met drugsafval gedumpt aan de Lage Zegstraat in Zegge

0
De brandweer is ter plaatse geweest. Foto: Christian Traets - MaRicMedia

ZEGGE – Meerdere dan honderd vaten met vermoedelijk drugsafval zijn zondagochtend gevonden aan de Lage Zegstraat in Zegge. De vaten lagen in een naastgelegen sloot. Maar ook op andere plaatsen in de omgeving zouden vaten liggen. Verschillende hulpdiensten zijn opgeroepen om de vaten op te ruimen. 

Lekken
Een aantal van de vaten zou lekken, de brandweer is ter plaatse om metingen te verrichten en het lekke te stoppen. Een gespecialiseerd bedrijf zal de vaten ruimen. 

Schijf
Zaterdagavond werden er nog gedumpte vaten met drugsafval gevonden in Schijf. Of beide dumpingen met elkaar te maken hebben wordt onderzocht door de politie.

56 Procent in Brabant
Het gebeurd vaker in Brabant dat er vaten met drugsafval gedumpt worden. Ruim 56% van alle drugsdumpingen in Nederland vinden plaats in Brabant volgens een onderzoek van het Programma Politie & Wetenschap dat eind vorig jaar werd gepresenteerd.

 


 

Foto’s: Christian Traets – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”107″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]