Voetbalvereniging Bladella bedreigd om royement jeugdleden

0
Foto: Rico Vogels - SQ Vision

BLADEL – De Brabantse voetbalvereniging Bladella is woensdagavond slachtoffer geworden van een bedreiging na het royement van vier jeugdleden. Een anoniem persoon belde naar de voetbalclub met de melding dat er ruiten zouden sneuvelen, dat zegt hoofd Pim Lavrijsen van de jeugdafdeling tegen de Telegraaf

Bedreigingen
„We proberen er zo rustig mogelijk onder te blijven, maar dit is natuurlijk van de zotten. Mensen die bij wijze van spreken op een camping in Gelderland verblijven en hier niks mee te maken hebben, bellen ons woedend op. Wij zijn ook maar vrijwilligers die enorm veel vrije tijd steken in deze mooie vereniging”, aldus Lavrijsen. Ook op individueel niveau zijn er bedreigingen zijn geuit, zo vertelt Pim Lavrijsen.

25 loten
Vier jeugdleden werden geroyeerd wegens het niet voldoen aan de regels om minstens 25 loten te verkopen. Lavrijsen: „We hebben aangeboden aan de kwestie tijdens de ledenvergadering in september te bespreken. Tot die tijd zouden we graag zien dat de ouders tot aan die 25 euro bij zouden leggen. Dat lijkt me heel redelijk. Die loterij brengt veel geld in het laatje, dit jaar zo’n achtduizend euro. Als we die loterij niet zouden organiseren, moet de contributie omhoog. Dat is het laatste wat we willen. We proberen jeugdleden te leren een tegenprestatie te doen. We vinden dat we in ruil voor de contributie veel bieden.”

De club komt zelf met een recatie die op de website van VV Bladella te lezen is.