Man zwaait met (nep) vuurwapen in Roosendaal

0
Het betrof een nep wapen. stockfoto - MaRicMedia

ROOSENDAAL – Dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur kwam er een melding binnen bij de politiemeldkamer dat er een man zou staan zwaaien met een vuurwapen op de Amarildijk in Roosendaal. Meteen zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse gegaan.

Geen wapen aangetroffen
Agenten zagen de man, die omschreven was in de melding, lopen in de buurt van de Amarildijk. Op het moment dat hij de agenten zag ging hij er al rennend vandoor. Na een korte achtervolging kon de man op de Amethistdijk worden aangehouden door de politie. Hij is gefouilleerd, maar bij hem werd geen wapen aangetroffen. Hij verklaarde dat het vermeende wapen een speelgoedpistool betrof en dat hij dit inmiddels had weggegooid in een prullenbak in een woning aan de Amarildijk. De man, een 36-jarige Roosendaler, is overgebracht naar het bureau waar hij is gehoord.

Nepwapen
Agenten zijn naar het vuurwapen gaan zoeken en troffen het, op aanwijzingen van de verdachte, aan in een prullenbak. Het nepwapen is in beslag genomen. Na het afleggen van een verklaring is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Bron: Politie.nl