Jongens aangehouden voor brandstichting in Bergen op Zoom

0
Stockfoto - MaRicMedia

BERGEN OP ZOOM – Dinsdagmiddag rond 15.15 uur rukte de brandweer uit voor een brand in het natuurgebied aan de Boulevard in Berg op Zoom. De brand werd snel geblust, maar een paar minuten later kwam er weer een melding binnen van een brand. Dit keer in het natuurgebied aan de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. Politieagenten zijn meegereden op beide meldingen.

Derde brandje
Toen een van de agenten aan kwam bij de melding aan de Markiezaatsweg werd hij gewezen op een derde brandje dat woedde aan de overkant van het meer aan de Noordlandseweg.

Twee jongens
In alle drie de gevallen verklaarden getuigen dat zij twee jongens hadden zien lopen in de buurt van de brandjes. De signalementen die de getuigen opgaven kwamen steeds overeen, dus de agenten zijn op zoek gegaan naar deze twee jongens, omdat zij mogelijk betrokken konden zijn bij de brandjes.

Aangehouden 
Op de Noordlandseweg werden de twee omstreeks 15.45 uur door de politie aangesproken en aangehouden. De jongens, een van 14 en een van 18 jaar oud afkomstig uit Bergen op Zoom, zijn overgebracht naar het politiebureau. Nadat zij door de politie zijn gehoord, zijn ze in vrijheid gesteld. Het onderzoek is daarmee nog niet afgerond.

Bron: Politie.nl