Aangehouden minderjarige Oosterhout verdacht van meerdere woningovervallen

0
De woningoverval op de Slotlaan in Oosterhout. Archieffoto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – Oosterhouter H. el B. (17), die verdacht wordt van het plegen van woningovervallen in Oosterhout in maart vorig jaar en Breda december vorig jaar, blijkt ook verdacht te worden aan een derde overval, eveneens gepleegd in zijn woonplaats.    

Overval Maalsteen
Het zou gaan om een woningoverval aan de Maalsteen in Oosterhout. Die overval zou hij gepleegd hebben met twee mededaders. Drie daders kwamen op 19 februari 2016 rond 20.00 uur haar huis binnen. De bejaarde vrouw werd door één van de daders met kracht naar achteren geduwd, waardoor ze ten val kwam. Ze werd de woonkamer in getrokken, kreeg een wapen op haar hoofd gedrukt en er werd een mes op haar gericht. 

Neef
H. el B. word er van verdacht dat hij die overval met zijn 16-jarige neef pleegde. Deze neef stond dinsdagochtend terecht voor de overval aan de Maalsteen en een ouder echtpaar op de Slotlaan in Oosterhout. Tegen deze neef is 18 maanden jeugddetentie, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar geeist. De benadeelden zou hij een schadevergoeding van 7.000 euro moeten betalen.

Deze zelfde eis werd toegewezen aan een derde overvaller, deze moet een schadevergoeding van 4000 euro betalen aan de bewoners van de Slotlaan. 

Zaak aangehouden
De zaak tegen H. el B. stond aanvankelijk óók dinsdagmorgen op de agenda van de rechtbank, maar de behandeling is aangehouden, voorlopig tot 21 maart. Dit vanwege het feit dat H. el B. verdacht word van een nieuwe overval in de Bredase wijk Gageldonk. Daarbij werden bankpasjes en een autosleutel ontvreemd. El. B. werd door de politie aangehouden toen hij in bezit van de sleutel de in Oosterhout geparkeerde auto wilde meenemen.