Primera Breda voor tweede keer overvallen in een maand tijd

0
Een maand geleden werd de winkel ook al overvallen. Foto: Perry Roovers - MaRicMedia

BREDA – Voor de tweede keer in een maand overvallen worden, het overkwam de eigenaar van de Primera in het Bredase winkelcentrum Heksenwiel. De winkel zit gevestigd aan de Heksenwaag. Eigenaar Leon Soeters is woest. “Die…”, zegt hij over de overvaller. Hij slikt zijn woorden in.

Onbekend geldbedrag
Vrijdagavond net na half acht was het weer raak. De dader ging met een onbekend geldbedrag ervandoor. Volgens de politie gaat het om een jongeman met een smal postuur. Hij droeg een jas met capuchon en een shawl. Hij had een vuurwapen bij zich en is via het winkelplein gevlucht richting Brasserie ’t Archief.

Zelfde dader
Een maand geleden, op 13 januari, werd de zaak ook al overvallen. Soeters is ervan overtuigd dat het om dezelfde dader gaat. “Ik heb goede hoop dat ze hem deze keer wel oppakken. De vorige keer waren er amper sporen, nu wel”, zegt hij. Soeters ziet het als een lichtpuntje. ”Ik zou bijna zeggen: gelukkig gaat om dezelfde man. Het is nu één onderzoek. Als ze die gek pakken, is dit voorbij.”

De politie is met een onderzoek gestart.