Pijnlijke avond voor NAC Breda en trainer Stijn Vreven

0
Cyriel Dessers (hier op archieffoto) maakte een hattrick aan afgekeurde doelpunten. Archieffoto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – Stijn Vreven: “We zijn natuurlijk doodziek vandaag. Dit was een hele onnodige nederlaag van onze kant. Ik heb deze week de verdediging een pluim gegeven, maar vandaag verliezen we de wedstrijd door matig verdedigen. De twee goals waren twee afgeweken ballen, maar we misten de scherpte in verdedigend opzicht. De rode kaart in de derde minuut was heel zuur en dan weet je dat je het heel moeilijk krijgt. We hebben toen een paar omzettingen doorgevoerd en toen stonden we organisatorisch eigenlijk heel goed en gaven we niet veel weg. We knokken ons tot twee keer toe terug in de wedstrijd. Als de 2-2 valt denk je: we gaan deze pakken. Het publiek stond achter ons als een twaalfde man, maar dan geef je weer makkelijk een doelpunt weg. Dit is een hele zure, niet ingecalculeerde nederlaag. Een pijnlijike avond voor ons. Voor mij en voor de ploeg. We moeten ons tegen Jong PSV opnieuw revancheren.” 

Goed uit de kleedkamer
Olivier Rommens: “We komen goed en fel uit de kleedkamer. We komen nog terug in de wedstrijd en dan is het zuur dat je voor rust nog een goal moet slikken. We zijn voor elkaar blijven strijden. Thuis mag je deze wedstrijd absoluut niet verliezen. We moeten echter blijven gaan en elke wedstrijd alles geven.” 

Nog nooit gepakt
Danny Verbeek: “Ik had geen enkele intentie, ik wil vol voor de bal gaan en raak hem daarbij. Op het moment dat ik voel dat ik hem raak, trek ik mijn been terug. Ik wil de bal blokken en daarbij raak ik ongelukkig zijn bovenbeen. Ik ben niet zo’n speler die dit bewust doet. Ik heb nog nooit rood gepakt. Nogmaals, zo’n speler ben ik niet.” 

Drie goals afgekeurd
Cyriel Dessers: “RKC kreeg niet echte kansen, twee keer scoren ze gelukkig. Wij krijgen een rode kaart en een doelpunt wordt afgekeurd. Op het moment zit alles tegen. Na de rust laten we zien dat we vol aan de bal willen en dan komt die 2-3 heel hard aan. We proberen terug in de wedstrijdnte komen door met twee sterke spitsen te gaan spelen en dan hopen dat hij goed valt. De verdediging van RKC speelt vrij laag dus dan moet je op het randje spelen. De ‘2-1’ heb ik in de rust bekeken en dat was zeker geen buitenspel, maar daar moeten we niet te lang bij stilstaan. We moeten nu onze kop leegmaken en vol gas de volgende wedstrijd in.”

 


 

Bron: NAC.nl