Deel Tilburg zonder water na leidingbreuk

0
Straten in Tilburg onder water. Foto: Jack Brekelmans - Persburo-BMS

TILBURG – Een groot gebied van Tilburg en een deel van Udenhout zaten sinds vrijdagochtend vier uur zonder water. Oorzaak was een leidingbreuk in een waterleiding bij de Grootvenstraat. De straat staat blank. Het lek is inmiddels gedicht en Brabant Water zorgt dat huishoudens weer water krijgen.

Weer water
“We zijn de waterdruk aan het verhogen. Sommige mensen hebben hierdoor al weer water. De verwachting is dat op korte termijn iedereen weer water heeft”, aldus een woordvoerder van Brabant Water. “Hoeveel huishoudens er in totaal last van hebben of hebben gehad, is nog niet duidelijk.”

Oorzaak onbekend
Hoe de breuk is ontstaan, is niet bekend. In grote delen van de stad stond er vanwege het lek minder of geen druk op de waterleiding. Ook hadden sommige mensen last van bruin water. Brabant Water adviseert om boilers, geisers, wasmachines en vaatwassers niet te gebruiken.

 

Foto’s: Jack Brekelmans – Persburo-BMS

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”10″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”140″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]